Bericht niet te lezen? Bekijk de webversie.

Juli 2016

 

Zelfstandig!

Zelfstandigheidsbevordering! Op het Letterplein gebeurt dat dag-in-dag-uit, maar waarom eigenlijk, wat moet je er mee, wat kun je er mee?

Digizine Jim & Joy ging op onderzoek uit. En kwam zodoende ook samen met Sjors op het Letterplein terecht!

Lees hier wat Miriam van het Letterplein te vertellen had:

‘Sjors leert lezen, rekenen, klokkijken….’

Wat zullen we doen vandaag, Sjors?
Hoewel ik een docent op het Letterplein ben, en Sjors de student, vraag ik het toch maar even. Sjors is een jongeman met het syndroom van Down, en al jaren student op het Letterplein. Inmiddels kennen wij elkaar door-en-door. Ik wéét dat Sjors een heel reëel beeld van zichzelf heeft, compleet met sterke kanten en zwakke kanten: lezen en schrijven en geldrekenen gaan prima, zelfstandig reizen kan hij ook, aan de spreekvaardigheid mag nog best wel wat gesleuteld worden. En Sjors weet ook precies waar hij voor naar het Letterplein komt. En ook, dat je hier niet alleen maar voor de gezelligheid komt, al is die gezelligheid wel het uitgangspunt van de samenwerking.
 
Zelfstandigheidsbevordering
Op het Letterplein doen we aan zelfstandigheidsbevordering, voor mensen mét of zónder verstandelijke beperking. Waar wij op het Letterplein naar zoeken, is hoe het wel kan: hoe je wel zelfstandig kunt worden, of hoe je wel zo zelfredzaam mogelijk kunt worden. We gaan uit van het standpunt dat iedereen kan leren. Echt iedereen! Lees hier de rest van het artikel.

.....en bekijk het zelf in deze superleuke film! Want “Sjors kan het zelf!” Ja, écht! Wie is de volgende?

Het digizine Jim & Joy hoort bij Jip Film, klik hier.

Verder zat Uitgeverij Sterrennest óók niet stil, want het kloppend hartje van De Hoogvliegers-leermethode kwam uit in herdruk!

  


Set 1: Knipboek 1, Schrijfboek 1, Spiekposter 1 en ook Set 2: Knipboek 2, Schrijfboek 2 en Spiekposter 2
Na de vakantie vertellen wij hier meer over, en dan zetten we ook een leuke actie op touw, met een leuke en vooral ook leerzame prijs voor een leerling die er écht zin in heeft! Dus...tot gauw!

Wij wensen u een mooie zomer toe!

Wil je je gegevens wijzigen of je uitschrijven?

Letterplein Facebook Letterplein Twitter Hoogvliegers Twitter Hoogvliegers Facebook Sterrennest Facebook Sterrennest Twitter